Proba teoretică a examenului auto se dovedeşte a fi o provocare din ce în ce mai mare pentru români. Faţă de situaţia din 2018, rata de promovare a scăzut anul trecut cu aproape 20%.

Doar 30% dintre românii care susţin examenul pentru obţinerea permisului reuşesc să treacă de proba teoretică. Statisticile au fost anunţate săptămâna aceasta de către Rodica Popescu, şeful Biroului de Informare Publică din cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Cu alte cuvinte, în 2018,  doar trei români din zece au reuşit să obţină minimumul de 22/26 puncte necesare promovării examenului teoretic. Procentajul este îngrijorător, având în vedere că rata de promovare în 2017 era de aproape 50%.

În ceea ce priveşte proba practică, problema este şi mai gravă: „La proba practică, situaţia este similară şi ajung să obţină permisul numai 20% din 100 înscrişi', a anunţat Rodica Popescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentanţii DRPCIV nu îşi pot explica scăderea, dar subliniază o concluzie cât se poate de clară: „Tragem un semnal de alarmă că se învaţă din ce în ce mai puţin. Nu putem aprecia noi din ce cauză, însă este cert că se învaţă tot mai puţin'.