Procurorii din Munchen susţin că au extins investigaţia asupra companiei Audi, pentru a verifica vânzările producătorului de maşini în Germania şi în alte state europene, după ce Guvernul federal a acuzat divizia Volkswagen că a înşelat testele de emisie pe piaţa internă, potrivit Reuters.

Audi a anunţat că va chema în service aproape 24.000 de maşini din Europa, modelele sedan A8 şi A7, construite în perioada 2010-2013, 14.000 dintre acestea fiind în Germania, pentru a actualiza software-ul care cauzează emisii peste limitele impuse de Uniunea Europeană.

Procurorii din Munich investighează Audi pentru suspiciuni de fraudă şi publicitate ilegală în Statele Unite, unde a izbucnit scandalul testelor de emisie al Volkswagen, în septembrie 2015. Ancheta a fost extinsă pentru a include vânzările de maşini în Germania, a declarat un purtător de cuvânt al procurorilor.

Audi anunţă că va chema în service aproape 24.000 de maşini, modelele sedan A8 şi A7, construite în perioada 2010-2013, după ce au fost descoperite neregularităţi ale testelor de emisiei care indică faptul că maşinile ar putea emite un nivel dublu de poluare faţă de limită, relatează Bloomberg.

„Viteza motorului ar putea fi influenţată în mod negativ de software-ul cutiei de viteze” în cazul maşinilor afectate, problemă care poate fi soluţionată printr-o actualizare a software-ului care durează 30 de minute, a transmis Audi.

Producătorul de maşini a stabilit împreună cu autorităţile din Germania să cheme maşinile în service începând cu luna iulie. Iniţiativa afectează 14.000 de maşini doar pe piaţa internă.

Scandalul emisiilor diesel a costat până în prezent producătorul Volkswagen, 22,6 miliarde de euro. Din totalul de 11 milioane de maşini diesel afectate la nivel mondial din grupul Volkswagen, Audi deţinte 2,1 milioane de vehicule până în prezent.