BMW va rechema în service aproape 200.000 de autovehicule vândute în China - cea mai mare piaţă auto din lume - din cauza unor probleme la airbag-urile produse de Takata Corp, a anunţat presa, citând Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din China (AQSIQ), transmit AFP şi DPA.

Generatoarele de gaz din airbag-urile defecte se pot sparge neaşteptat şi pot crea reziduuri de substanţe organice care afectează siguranţa şoferului şi a pasagerilor, se arată într-un comunicat postat pe site-ul AQSIQ.

Producătorul german de automobile de lux BMW a anunţat că toate reparaţiilor vor fi efectuate gratuit.

Sunt vizate 168.861 de maşini importate, care au fost produse în perioada decembrie 2005-decembrie 2011, şi 24.750 vehicule produse în China, în perioada iulie 2005-decembrie 2011.

În total, vor fi rechemate la service aproape 200.000 de vehicule care sunt echipate cu airbag-uri produse de compania niponă Takata.
În iunie, Takata a anunţat că 150 de persoane au fost rănite şi 15 au decedat din cauza airbag-urilor defecte. Problemele de la Takata au forţa companiile să iniţieze cea mai mare rechemare în service din istoria industriei auto.

În 2015, BMW a fost pentru al treilea an consecutiv cel mai mare producător de automobile de lux, cu 1,91 milioane de vehicule.
Sursa: Agerpres