Google intenţionează să colaboreze cu o serie de companii japoneze în proiectul său dedicat automobilului autonom, a declarat un responsabil al companiei americane din industria IT pentru cotidianul nipon Nikkei, citat de AFP.

Avem discuţii cu diverse companii din Japonia", a declarat Astro Teller, coordonatorul laboratoarele Google X, divizia de inovaţie a companiei americane, potrivit cotidianului nipon, citat de agenţia France Presse.

"Suntem foarte deschişi. Eu nu pot da numele companiei, dar vorbim cu furnizori de piese precum şi cu producători de autovehicule", a mai spus Astro Teller.

"Noi nu deţinem uzine proprii", a adăugat el, sugerând că grupul ar putea aloca subcontractorilor niponi unele echipamente şi componente care vor fi necesare la realizarea proiectului automobilului autonom.

"Pentru noi, obiectivul este să ajungem la 'zero morţi' în accidente rutiere şi ca 1.000 de miliarde de dolari pierduţi în fiecare an din cauza blocajelor în trafic să se îndrepte spre economie", a adăugat sursa citată.

Totodată, Astro Teller a precizat că gigantul Google nu intenţionează să devină chiar un producător concurent al grupurilor actuale din domeniul industriei auto. Google se va specializa în dezvoltarea de senzori şi programe informatice, dar în cele din urmă se asociază pentru vânzarea către producători auto existenţi.

Pentru cercetările sale efectuate în Statele Unite, Google utilizează prototipuri specifice şi o flotă de automobile de serie ale unor producători precum Lexus, parte a grupului nipon Toyota, notează AFP.

AGERPRES