Fabrica Ford Craiova primeşte un nou model: SUV-ul compact EcoSport. Este o maşină care a fost produsă până acum doar în India şi care a fost adusă pe piaţa europeană în urmă cu doi ani. După un început şovăielnic, a început să aibă vânzări în creştere. Recent, şeful Ford Europa spunea că îşi va reorganiza operaţiunile şi e posibil să dispară unele modele. Iar cele mai dezamăgitoare modele de pe continent erau B-Max şi S-Max. Acum EcoSport are vânzări mai bune în Europa decât modelul B-Max produs la Craiova însă mult sub cele ale Daciei Duster.

Ford va investi 200 de milioane de euro ca să aducă la fabrica din Craiova modelul EcoSport, a cărui producţie va începe în România în toamna anului viitor.

„Din acea zi fabrica din Craiova va fi singura care va fabrica acest model pentru Europa”, a declarat Jim Farley, director general Ford Europa.

Cei de la Ford spun că segmentul european al SUV-urilor de mici dimnesiuni din care face parte şi EcoSport a crescut cu 44% anul trecut şi va creşte cu încă 35% în următorii doi ani.

Un milion şi jumătate de SUV-uri mici vor fi vândute anual în Europa. Pentru a profita cât mai mult de această evoluţie a pieţei, cei de la Ford au considerat că este mult mai practic să producă EcoSport în România decât să continue să îl importe din India.

Digi 24