Grupul auto Fiat Chrysler Automobiles are de gând să demareze în 2015 producţia de caroserii pentru noul autovehicul de teren Maserati Levante la uzina de la Mirafiori, nordul Italiei, a declarat directorul general al companiei, Sergio Marchionne, transmite Reuters.

Acesta a precizat că producţia noului coupe Maserati Alfieri, al cărui prototip a fost dezvăluit la Salonul auto de la Geneva, ar putea începe peste 28 de luni.

"Platformele şi motoarele sunt gata. Tehnic, producţia ar putea începe în 24 — 28 de luni", a spus Marchionne.

El nu a specificat dacă modelul Maserati Alfieri va fi produs tot la uzina de la Mirafiori, însă aceasta este o opţiune, având în vedere că uzina este una dintre principalele facilităţi ale Fiat pentru producţia de automobile de lux.

Extinderea mărcii de automobile de lux Maserati reprezintă un element crucial în strategia Fiat, care urmăreşte creşterea profitabilităţii pe piaţa europeană, alături de relansarea mărcii Alfa Romeo, în condiţiile în care grupul italian şi-a propus să revină pe profit în Europa până în 2016.

Performanţele înregistrate anul trecut de Maserati sunt încurajatoare: profitul operaţional s-a triplat pe fondul dublării numărului de vehicule livrate până la 15.400 de unităţi. Obiectivul Maserati este să livreze 50.000 de vehicule în 2015.