Reprezentanţele din România ale Renault şi Toyota cheamă în service peste 3 mii de autoturisme. Producătorii le-au trimis deja scrisori şoferilor, prin care îi anunţă că ar putea avea probleme cu sistemul de frânare sau, în cazul Toyota, cu airbagurile. Evident, verificările şi eventualele reparaţii vor fi gratuite.

2.000 de autoturisme Renault sunt aşteptate la service. Reprezentanţii companiei producătoare spun că sistemul de frânare la roţile de pe puntea faţă ar putea avea defecţiuni. Şi o mie de maşini Toyota sunt chemate în service. E vorba de modelele Yaris, Corola, Avensis, RAV4 şi Hilux.

Producătorul a anunţat că există riscul apariţiei unor defecţiuni la airbagurile produse de furnizorul japonez Takata. Autoturismele sunt fabricate în Japonia, Franţa şi Africa de Sud.

Specialiştii subliniază că numărul maşinilor chemate pentru verificări ar putea creşte. Şi asta pentru că, la nivel mondial, acelaşi producător de airbaguri, Takata, lucrează cu mai multe mărci de autoturisme care s-ar putea putea confrunta cu aceleaşi probleme pe care le are astăzi Toyota.