Ford se concentrează la Craiova tot mai mult pe producţia de motoare, în lipsa unui al doilea model care să poată susţine uzina auto, pe lângă B-Max, scrie Bussines Magazin.

În fabrica din Craiova, în care producţia de maşini abia este menţinută pe linia de plutire (cu o cadenţă de numai 370 de maşini pe zi, respectiv cel mult 70.000 de maşini anual), uzina de motoare produce aproape de capacitatea maximă: 250.000 de motoare în 2013 şi un volum similar estimat pentru 2014. În plus, anul trecut, pe lângă motorul de 1,0 litri Ecoboost în trei cilindri, a intrat în producţie şi cel de 1,5 litri Ecoboost de 150 şi 180 CP.

Dacă iniţial acesta a fost produs doar pentru a fi exportat către uzinele Ford din Asia şi America, unde se regăseşte pe noul Mondeo, din acest an va echipa atât noul Focus, cât şi noul Mondeo, ceea ce automat va atrage după sine şi o producţie mai mare pentru uzina din România.

Viitorul Mondeo ce va fi lansat în Europa în trimestrul patru va fi echipat inclusiv cu motorul de 1,0 litri Ecoboost într-o nouă versiune de 140 CP, arată presa internaţională, ceea ce automat înseamnă încă o creştere a producţiei de motoare spre capacitatea maximă a uzinei: 350.000 de propulsoare anual.

Producţia de motoare de la Craiova este în prezent de 1.000 de unităţi pe zi şi se va menţine în acelaşi ritm până la finalul anului. În funcţie de cerere, există posibilitatea de a creşte producţia anul viitor şi în 2015. Din volumul zilnic de motoare, 40% reprezintă motorul de 1,5 litri.

„În condiţiile în care în trimestrul patru va intra în producţie noul Focus, şi uzina de la Craiova va livra motoare de 1,5 litri pe lângă cele de 1,0 litri pentru acesta. Focus este primul model european ce va fi echipat cu noul motor“, au spus oficialii de la Ford România.

În total, americanii au investit la Craiova 880 milioane de euro, în condiţiile în care prin contractul de privatizare s-a angajat la investiţii de 675 milioane de euro. Dintre acestea, 230 milioane de euro reprezintă investiţiile în uzina de motoare unde lucrează 1.000 dintre cei 3.600 de salariaţi ai Ford România.

Miza echipării modelului Focus cu noul motor o reprezintă faptul că maşina este cel mai bine vândut automobil la nivel mondial şi al şaptelea ca vânzări în Europa, unde anul trecut au fost vândute peste 225.000 de unităţi din acesta. În total, de când a fost lansat în 1998, Focus s-a vândut în lume în peste 12 milioane de unităţi, pe 140 de pieţe, dintre care 7 milioane în Europa.

Pe de altă parte, uzina de automobile de la Craiova va continua să oprească producţia de maşini şi în martie pentru cinci zile şi în aprilie pentru alte trei, după cele patru zile anunţate pentru februarie. În ceea ce priveşte secţia de producţie motoare, nu se anticipează zile fără producţie în perioada următoare.

În total, în intervalul ianuarie-aprilie, Ford nu va produce maşini în 14 zile lucrătoare, timp în care s-ar fi putut produce aproape 5.200 de maşini. Anul trecut, în intervalul septembrie-decembrie producţia a fost oprită timp de 40 de zile. Spre deosebire de anul trecut, când numărul zilelor dintr-o lună fără producţie a urcat spre 13 în octombrie şi noiembrie, în acest an sunt anunţate între trei şi cel mult cinci zile într-o singură lună. Chiar şi în acest context, producţia de B-Max la Craiova a urcat anul trecut la peste 6.500 de maşini, cu 5% mai mult decât în perioada similară a lui 2012.

Pe de altă parte, cea mai bună veste pentru uzina de la Craiova vine pe filiera cotidianului german Bild. Potrivit publicaţiei, Ford va renunţa la schimbul de noapte al uzinei din Köln, Germania, unde se produce Fiesta, şi va transfera din 2017 cel puţin o treime, dacă nu întreaga producţie a modelului de clasă mică în România, la Craiova.