Ferrari sărbătoreşte 60 de ani de activitate pe piaţa din Statele Unite ale Americii cu un model special, numit F60 America, o decapotabilă bazată pe F12 Berlinetta. Ferrari F60 America, noul model special al mărcii italiene, a fost prezentat astăzi. El reprezintă o serie limitată la numai 10 unităţi, bazată pe F12 Berlinetta şi vândută doar pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Nu este prima versiune decapotabilă a lui F12 Berlinetta, existând în trecut un model special numit F12 TRS. Italienii au dorit să omagieze cele 10 exemplare ale lui 275 GTS'4 NART Spider, un model vândut în 1967 doar pe piaţa respectivă. Toate cele 10 unităţi ale lui Ferrari F60 America au deja clienţi, prezentarea modelului fiind mai mult o formalitate decât o promovare comercială a noului supercar de la Ferrari. Referitor la acest aspect, Sergio Marchionne a declarat că modelele aniversare ar trebui să fie disponibile mai multor persoane, dar a specificat că nu se referă la un număr specific de unităţi, ci doar să facă produsul disponibil.

Ediţia specială F60 America are o altă parte frontală, o grilă faţă diferită, aripi faţă noi, portiere restilizate şi un nou difuzor de aer spate. Exteriorul fiecărui exemplar din seria limitată este finisat într-o nuanţă specială. Acoperişul decapotabil este realizat din material textil şi poate fi folosit la viteze de până la 120 km/h. La interior, modelul are ornamente speciale vopsite în roşu pe partea şoferului şi negru pe partea pasagerului, un detaliu istoric în memoria vechilor modele de competiţie ale mărcii italiene. Scaunele prezintă steagul americii stilizat prin broderie specială.

Motorizarea lui F60 America este un V12 de 6.3 litri care intră în echiparea standard a lui F12 Berlinetta. Acesta angrenează roţile din spate şi are resursele gestionate de o transmisie cu şapte trepte şi două ambreiaje. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în 3.1 secunde, la fel ca F12 Berlinetta. Preţul de pornire al unui exemplar F60 America a fost de 2.5 milioane de dolari, fără elemente de personalizare suplimentare. Având în vedere caracterul special al acestor maşini, unităţile ar putea să ajungă să valoreze mai mult peste ani decât au plătit pentru ele clienţii lor.

Sursa: Automarket.ro