Producţia locală de autovehicule a crescut cu aproape 22% în anul 2013, comparativ cu anul precedent, la circa 411.000 de maşini, depăşind ţări precum Austria (20%) sau China (15%), potrivit datelor Orga­ni­zaţiei Internaţionale a Constructorilor de Auto­mo­bile (OICA).

"Strategia de produs a Dacia a făcut din România o armă letală în ceea ce priveşte creşterea. Pe termen lung trebuie să fim realişti. Acum atenţia cade asupra Ford şi producţiei de la Craiova. La Dacia nu mai avem unde să creştem deoarece suntem la capacitate maximă. La Ford, dacă producţia va urca mai aproape de capacitatea uzinei, mai putem câştiga un loc. Pe de altă parte, nimeni în industria auto nu stă pe loc şi putem vedea noi schimbări în ceea ce priveşte producţia în Italia", a spus Constantin Stroe, pre­şedintele Aso­ciaţiei Con­struc­torilor de Automo­bile din România (ACAROM), potrivit zf.ro. Potrivit datelor OICA, ultima oară când România a intrat în top trei creşteri a fost în 2005, primul an întreg în care la Mioveni s-a produs modelul Logan. În acel an producţia locală creştea cu 59% comparativ cu anul anterior, a doua cea mai mare creştere după cea de 105% a Finlandei.

Anul 2013 a fost unul record pentru Dacia, cu peste 342.000 de maşini produse, dar şi primul an de producţie completă la uzina Ford. Cu cele 68.339 de maşini, în creştere cu 123% faţă de anul anterior, uzina de la Craiova a atins un maxim istoric, fiind cel mai ridicat volum atins vreodată.  Pe de altă parte, uzina are o capacitate de 300.000 de uni­tăţi anual, exact cât au promis americanii că vor produce după anul 2012, cifră prevăzută în contractul semnat la privatizarea uzinei în 2007. Luând în calcul un preţ mediu de 12.000 de euro / unitate, valoarea de piaţă a maşinilor asamblate se apropie de 5 mld. euro. Industria auto este unul dintre sectoarele strategice în Planul National de Investiţii Strategice şi Crearea de Locuri de Muncă. Din cele 215 milioane euro ajutor de stat acordat anul trecut mare parte au mers catre industrie, în special către industria auto. 

SURSA: ZF.ro