Conform francezilor de la „Le Tribune“, grupul Renault pregăteşte un model pick-up bazat pe Duster, care ar urma să fie lansat pe piaţă în 2015, relatează ProMotor.ro. Se pare, însă, că viitorul Dacia Duster Pick-Up nu va fi fabricat în România.

Jurnaliştii francezi au reuşit să smulgă o confirmare oficială. La salonul auto de la Sao Paolo din toamna acestui an va fi prezentat conceptul unui Renault Duster pick-up, urmând ca modelul de serie să apară în 2015, atât pentru America de Sud, cât şi pentru Europa.

În ce priveşte piaţa sud-americană, pick-up-urile accesibile reprezintă un important segment de piaţă, iar viitorul Duster Pick-Up va intra în concurenţă acerbă cu Fiat Strada sau VW Saveiro.

Sursele jurnaliştilor francezi afirmă că viitorul model Dacia Duster Pick-Up ar urma să fie construit în una din uzinele „din zona mediteraneeană“, ceea ce înseamnă fie la uzina marocană din Tanger sau poate chiar în uzina turcească de la Bursa.

Cel mai probabil, oficialii Dacia ar putea explica această mişcare prin faptul că liniile de producţie de la Mioveni sunt ocupate cu Logan, Sandero şi Duster. Este oarecum suspect că francezii preferă să extindă liniile de producţie ale unor fabrici având mână de lucru mai ieftină decât să producă Duster Pick-Up pe aceeaşi linie de producţie ca şi Dacia Duster.

Duster Pick-Up prezintă potenţialul pentru un mare succes, dată fiind creşterea apetitului publicului amator de aventuri pentru pick-up-urile „life-style“. În acest moment, pe piaţa europeană pick-up-urile 4x4 de acest fel depăşesc 20-25.000 de euro, aşa încât un Duster Pick-Up 4x4 sub 20.000 de euro are reale şanse să devină o maşină foarte căutată.