Echipa Lotus de Formula 1 nu va fi scoasă la vânzare, în pofida speculaţiilor din media privind o preluare de către fostul său furnizor de motoare Renault, a anunţat directorul său executiv Matthew Carter.

Lotus a renunţat la motoarele Renault în favoarea celor de la Mercedes la finele sezonului trecut, cu care a semnat un contract până în 2020. Renault, care a câştigat titlul mondial în 2005 şi 2006, iar apoi a avut un parteneriat de succes cu Red Bull (patru titluri mondiale la constructori şi patru la piloţi) între 2010 şi 2013, nu s-a mai ridicat la acelaşi nivel din 2014 cu trecerea de la motoarele V8 la V6 turbo.

''Ştiu că pentru moment Renault îşi reevaluează rolul său în Formula 1. Eu cred că sunt la un nivel destul de ridicat pentru a decide dacă vor face doar motoare, se retrag total sau vor o echipă proprie. Acţionarii noştri mi-au spus clar că echipa nu este de vânzare'', a declarat Carter.

În acest sezon, Lotus ocupă locul 6 în clasament, cu 16 puncte aduse numai de pilotul francez Romain Grosjean, în timp ce venezueleanul Pastor Maldonado nu a intrat încă în puncte.

AGERPRES