Compania Porsche Engineering România, filiala locală a gigantului german Porsche, deschide la Cluj-Napoca un centru de dezvoltare software în domeniul auto, unde vor lucra 25 de oameni până la finalul anului, informează Ziarul Financiar.

„Prin intermediul noii reprezentanţe din Cluj, activitatea de dezvoltare este concentrată în continuare în mod consecvent asupra autovehiculului viitorului. Clujul va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către firma noastră“, a declarat Malte Radmann, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche Engineering.

Porshe mai deţine la Cluj-Napoca şi compania de consultanţă în IT şi de management al proceselor pentru industria automotive MHP Consulting România, înfiinţată în urmă cu doi ani.

„România şi oraşul universitar Cluj-Napoca fac parte din categoria celor mai inovatoare regiuni în domeniul dezvoltării de software din Europa, un număr ridicat de firme din domeniul IT îşi au originea în această localitate, constatându-se existenţa unui cadru dinamic de start-up”, a mai spus Radmann.

Pentru recrutarea personalului necesar centrului de devoltare software de la Cluj, Porsche are în vedere cooperarea cu universităţile locale, precum şi participarea la diferite târguri regionale de locuri de muncă.