Încă un prahovean s-a ales cu dosar penal după ce a spart un termometru în propria locuinţă. Este al doilea caz de acest fel înregistrat în România, în mai puţin de o săptămână.

 

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani, care se află în izolare şi trebuia să îşi monitorizeze temperatura zilnic. Din greşeală, termometrul s-a spart. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au mers la faţa locului şi au recuperat substanţa.

 

Specialiştii spun că în astfel de situaţii trebuie apelat imediat numărul de urgenţă 112. Nimeni nu trebuie să încerce să colecteze mercurul pe cont propriu, pentru că substanţa este extrem de periculoasă.

 

Este al doilea caz de acest tip în mai puţin de o săptămână. Pe 14 februarie, o femeie, tot din Ploieşti, a păţit acelaşi lucru: a spart un termometru cu mercur şi a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita ajutorul specialiştilor.

 

„Pentru a avea posibilitatea legală a dispunerii neutralizării substanţei identificate, a fost deschis dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de faptă, nu faţă de persoană, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice”, a anunţat IPJ Prahova.

 

 

 

Sursa: www.zin.ro