Un angajat al Poliţiei Locale din Buzău a fost prins de agenţii de pază ai unui hipermarket dupa ce a furat o locomotivă de jucărie şi intenţiona să iasă cu ea din magazin. Barbatului i s-a întocmit dosar penal pentru furt, scrie Jurnalul de Buzău.

Agentul, în vârstă de 42 de ani lucra în cadrul Poliţiei Locale Buzău de câţiva ani. Acesta a încercat, în afara orelor de program, să fure o jucărie dintr-un hipermarket, şi a încercat să iasă din magazin, în speranţa că fapta sa va trece neobservată. Gestul bărbatului a fost văzut pe camerele de supraveghere, iar agenţii de pază l-au oprit, l-au percheziţionat, iar când au găsit jucăria asupra sa au chemat poliţia care i-a întocmit dosar penal.  Agentul nu este pentru prima abatere. În vara anului trecut, acelaşi agent a fost filmat în timp ce juca ping-pong într-un parc, în timpul serviciului, îmbrăcat în uniformă şi cu armamentul din dotare la centură.

Mai urât a fost gestul conducerii Poliţiei Locale, care după ce aflat de isprava agentului i-a cerut acestuia să îşi scrie demisia dar să o şi antedateze cu două zile în urmă, iar acesta s-a conformat. Oficial, agentul era demisionar în momentul în care fost prins cu locomotiva de jucărie în buzunar.

Poliţia Locală din Buzău s-a mai confruntat cu cazuri asemănătoare, un agent local care se afla sub influenţa alcoolului şi se chinuia să ajungă acasă. Alţi doi agenţi care aveau drept punct de lucru, paza unor şcoli au fost surpinşi în stare de ebrietate.