Acţiune dificilă, duminică dimineaţă, pentru salvamontiştii din Prahova, care intervin în Bucegi pentru recuperarea trupului neînsufleţit al unei persoane, descoperit întâmplător de un turist. La acţiune participă şi un echipaj cu elicopter, trimis de la Bucureşti.

Persoana decedată este un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Giurgiu, a cărui dispariţie nu fusese anunţată de nimeni.


"În baza unei informaţii primită de Salvamont România, de la un turist, privind descoperirea unui trup neînsufleţit pe una dintre văile abruptului prahovean, astăzi, salvamontiştii vor demara o acţiune terestră pentru recuperarea acestuia, acţiune care va dura cca 7-8 ore, cu parcurgerea unor zone cu risc crescut de avalanşă. În urma discuţiilor purtate de reprezentanţii Salvamont România cu conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi a Inspectoratului General pentru Aviaţie, pentru reducerea la un nivel acceptabil a riscurilor, a fost alocată o resursă de zbor, un elicopter prevăzut cu troliu care, împreună cu un salvamontist, să încerce extragerea trupului din zona unde se afla căzut", a anunţat, duminică dimineaţă, Salvamont România.

Misiunea a fost anulată, din cauza condiţiilor meteo, după care salvamontiştii au cerut din nou sprijin pe calea aerului.

"Întrucât plafonul de nori este sub locul evenimentului, pentru evitarea expunerii la riscuri suplimentare s-a resolicitat intervenţia resursei aero. Se pare că o “fereastră” de vreme bună permite intervenţia aero şi un elicopter vă zbura din Bucureşti pentru a recupera trupul găsit. Elicopterul a primit coordonatele locului accidentului, salvamontiştii pregătind trupul pentru a fi troliat în elicopter", se arată în cea mai recentă informare transmisă de Salvamont România, cu privire la această intervenţie.

10 salvamontişti din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Prahova şi Serviciul Public Local Salvamont Buşteni participă la acţiunea de duminică, din Bucegi.

"Din primele informaţii, după culoarea echipamentelor, trupul găsit poate fi al turistului anunţat că dispărut în Bucegi acum cca două săptămâni. Mulţumim tuturor celor care ne-au oferit informaţii despre acest caz , informaţii mai mult sau mai puţin exacte, dar care, totuşi, ne-au asigurat un punct de plecare în acţiunile de căutare şi fără de care nu am fi putut declanşa aceste căutări", a anunţat Salvamont România, duminică dimineaţă.


Foto ilustraţie Salvamont România