Din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii acute cu care se confruntă mai mulţi pacienţi internaţi în Spitalul de Urgenţă Ploieşti, conducerea instituţiei medicale a decis sistarea temporară a internării persoanelor cu afecţiuni cronice, iar intervenţiile chirurgicale vor fi efectuate doar în cazurile acute de urgenţă care nu pot să fie temporizate, anunţă ziarulincomod.ro.

Astăzi, la orele 12, situaţia cazurilor infectate cu virusul gripal se prezenta astfel: din cele patru probe ale pacienţilor internaţi la Secţia Terapie Intensivă, s-a confirmat existenţa virusului gripal la trei dintre ele. Din cele două probe recoltate ieri, s-a confirmat doar un caz, iar astăzi s-a înregistrat un deces din cauza virusului AH1N1, scrie publicaţia amintită.

Ministerul Sănătăţii recomandă persoanelor din grupele de risc (gravide, copii, bolnavi cronici, persoane peste 65 de ani, personal medico-sanitar) să solicite medicului de familie vaccinarea antigripală. Pentru restul populaţiei care nu se înscrie în grupele de risc se recomandă, de asemenea, vaccinarea prin achiziţionarea vaccinului de la farmacii. Totodată, măsurile de igiena personală, evitarea aglomerărilor, contactul strâns cu persoane bolnave, aerisirea spaţiilor, reprezintă principalele măsuri care pot preveni îmbolnăvirea cu gripă.