A început plata despăguburilor acordate de la bugetul de stat proprietarilor de animale care au fost sacrificate în Prahova din cauza pestei porcine africane. Prima tranşă de aproximativ 270.000 de lei este destinată pentru proprietarii porcilor ucişi  în comunele Poienarii Burchii şi Târgşoru Vechi.

Valoarea de referinţă acordată pentru despăgubiri a fost între 8 şi 12 lei pe kilogram, în funcţie de valoarea zootehnică a animalelor. Spre exemplu, pentru scroafele gestante, suma a fost mai mare, la fel şi pentru porcii mai puţin graşi.

Termenul de plată pentru  despăgubiri este de 30 de zile de la uciderea animalelor domestice.

Autorităţile judeţene mai amintesc că proprietarii care vor dori pe viitor să primească despăgubiri trebuie să aibă porcii înscrişi în registrele agricole ţinute de primării. Există şi varianta crotalierii şi înregistrării animalelor în momentul în care medicii veterinari ajung în zonă, aici autorităţile fiind relativ indulgente. În schimb, au insistat pe faptul că persoanele care au minţit în privinţa numărului de animale deţinute în momentul în care primăriile au început să facă recensământul suinelor nu vor primi nicio despăgubire în eventualitatea în care porcii vor fi ucişi preventiv sau vor muri din cauza virusului.