În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 520 de politişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, au fost verificate 2.423 de persoane, 270 societăți comerciale/persoane fizice autorizate şi 537 de autovehicule (dintre care 272 mijloace de transport în comun).

Doar ieri, pentru neregulile constatate au fost aplicate 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.800 de lei, în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Echipele de control au depistat 131 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 6.500 de lei.

 

Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că vor fi desfăşurate şi în perioada următoare activităţi de verificare şi instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus şi pentru a proteja cetăţenii.

 

Vă recomandăm să păstraţi distanţarea fizică, să purtaţi mască de protecţie, să respectaţi modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneţi la riscuri.

 

Acţiunile în sistem integrat vor continua şi în zilele următoare.

 

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.