Puterea a provocat o dislocare masivă în dispozitivul opoziţiei, lipsind-o de patru piese importante. Consilierii ex- PDL-PNL, Marilena Stanciu, Radu Mateescu, Marcian Cosma şi George Botez au trecut linia demarcaţiei către grupul puterii. În afară de Radu Mateescu care a trecut la PLR, restul s-a alăturat grupului PSD. De asemenea, Daniel Puiu Neagu (ex-PDL), consilierul exclus şi revenit prin contestarea Prefecturii, a trecut tot la social-democraţi (deşi el a fost exclus din PDL pentru că se înscrisese în fundaţia PMP). Cu viceprimarul (fost PNL) Iulian Teodorescu nu a fost o surpriză, acesta fiind un cunoscut simpatizant al lui Tăriceanu, iar trecerea la PLR nu a mirat pe nimeni. În cazul PPDD, despre care este greu de spus dacă făcea sau nu opoziţie, grupul de trei din Consiliul Local s-a dezintegrat. Raul Petrescu (ex-PPDD) s-a mutat pe latura puterii după ce s-a înscris la UNPR, în urmă cu o săptămână. Mai puţin cunoscutul Gabriel Minea (PPDD) a reuşit totuşi să schimbe latura mesei, trecând la PSD. Rămas singur la PPDD, consilierul Radu Socoleanu a început să voteze cu puterea după a doua jumătate a şedinţei.

Spărturile serioase din defensiva PDL-PNL au fost agravate şi de neprezentarea la „meciul“ de miercuri a trei jucători care ar fi putut înclina balanţa: Nicolae Şuga (PDL), Adrian Lupu (PNL) şi Sorin Constantin (PDL). 

În sfârşit, trebuie menţionat că grupul PSD-PLR-UNPR-PC a întrunit 15 consilieri care au trecut majoritatea proiectelor de hotărâri. Un proiect de patrimoniu a căzut, dovadă că ar mai fi necesari încă 3 consilieri. Tot trei consilieri au lipsit de la şedinţă.

Partida a început oarecum dezechilibrat, însă consilierii au reuşit să termine pe picioare după un efort care a depăşit cu mult minutele regulamentare de joc, aproape 70 de proiecte. Meciul a fost o victorie clară a puterii dar şi opoziţia a înscris un gol şi a avut atacuri periculoase.