Premierul Victor Ponta împarte promisiuni legate de autostrăzi oricărui investitor important, dispus să-l asculte. După ce a promis companiei Dacia-Renault, autostradă de la Piteşti până la Craiova ori Sibiu, premierul promite şi germanilor de la Daimler autostradă de la Sebeş către Ungaria, exact cât să plece din ţară, mai repede.

Pvictor Ponta a participat la Sebeş la inaugurarea lucrărilor de construcţie a unei noi unităţi de producţie a pieselor auto, şi a ţinut să-i asigure pe reprezentanţii concernului Daimler că din 2015 vor putea să circule pe autostradă de la poarta fabricii până la graniţa cu Ungaria.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, premierul Ponta a declarat că s-a angajat în numele Guvernului că în 2015 „de la poarta fabricii din Sebeş până la graniţa cu Ungaria se va merge pe autostradă“. În ceea ce priveşte lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, ministrul Dan Şova a spus că acesta va fi finalizat în decembrie. „Termenul de finalizare este decembrie. Acesta este angajamentul celor de la Impregilo“, a declarat ministrul Şova.

„Din păcate, compania care a executat a avut o problemă tehnică pe şase kilometri, unde s-a dărâmat dealul. În baza ultimelor negocieri şi angajamente, anul acesta vor face fără acele noi sume de bani din partea statului român“, a adăugat premierul.

Lucrările incluse în Lotul 3 din autostrada Orăştie-Sibiu vor continua cu italienii de la Impregilo, fără costuri suplimentare, a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Autostrada Orăştie-Sibiu a fost deschisă circulaţiei în data de 20 decembrie 2013, pe distanţa dintre Orăştie, judeţul Hunedoara şi Cunţa, judeţul Alba, respectiv aproximativ 44 de kilometri, după ce anterior, în cursul aceleaşi zile, a fost inaugurat şi lotul 4 al acesteia, între Sălişte şi Sibiu, în lungime de 16 kilometri.

Din cauza complexităţii şi lungimii proiectului, pentru execuţia lucrărilor de pe autostrada Orăştie-Sibiu a fost realizată o împărţire în 4 loturi. Valoarea totală de construcţie a tronsonului Sibiu — Orăştie este de 716 milioane de euro.

Proiectul a urmărit construcţia unui nou sector rutier la standard de autostradă, cu câte două benzi pe sens, pe traseul Orăştie — Sibiu, în lungime de 82,07 kilometri.