Pompierii prahoveni se luptă de mai bine de nouă ore cu un incendiu izbucnit la o fabrică de saltele din oraşul prahovean Urlaţi.

Incendiul a izbucnit marţi noaptea şi s-a manifestat generalizat la o hală de producere şi de depozitare. Populaţia din zonă au primit un mesaj de avertizare prin sistemul de urgenţă RO-ALERT. 50 de persoane, care locuiesc în zonă, la un bloc şi mai multe case, au fost  evacuate ca măsura preventivă din cauza propagării fumului.

Operaţiunea de stingere a incendiului se dovedeşte a fi dificilă. Chiar dacă au trecut nouă ore de la momentul în care flăcările au cuprins construcţia, pompierii se luptă în continuare cu flăcările.

La faţa locului intervin şapte autospeciale de stingere, potrivit ISU Prahova.

„Este o intervenţie dificilă. Pompierii se luptă cu flăcările de peste 9 ore, din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile (baloţi de vatelina, utilaje, 2 tiruri si alte două autoutilitare, saltele, bureti, lemn, butoaie cu diluanţi şi adezivi), a fumului dens, a temperaturilor ridicate şi a gazelor toxice degajare”, a precizat ISU Prahova.

Hala nu mai prezintă siguranţă, motiv pentru care pompierii asigura intervenţia doar din exterior.

Focul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1500 mp. ISU Prahova a anunţat că, din fericire, nu mai este pericol de propagare.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au reuşit să localizeze incendiul.

Circulaţia pe DJ 102 C Urlaţi – Iordăchenu, în zona Cartierului 11 Iunie, a fost restricţionată pentru a permite intervenţia echipajelor de pompieri.


FOTO/VIDEO ISU Prahova