Tragedie în Munţii Bucegii la început de an.

Salvatorii montani au intervenit sâmbătă, pe timp de noapte şi în condiţii meteorologice deosebit de grele, pe un traseu extrem, pentru recuperarea a doi alpinişti căzuţi de pe Brâna Mare a Morarului, spre firul Văii Cerbului. Din nefericire, cei doi tineri au fost găsiţi morţi.

Acţiunea a durat circa opt ore, deoarece  zona este dificil de abordat pe timp de noapte inclusiv vara. Aseară a fost coborât de pe munte trupul femeii care a alunecat din Brâna Mare a Morarului în prăpastie.

Nu se ştie ce s-a întâmplat cu bărbatul care o însoţea, pentru că acesta a apelat 112 pentru a cere sprijinul salvamontiştilor. Se crede că alpinistul a intenţionat să coboare spre zona în care a căzut femeia, dar şi-a găsit şi el sfârşitul în aceeaşi zonă.

Potrivit Salvamont Prahova, acţiunea de salvare s-a declanşat în urma unui apel la 112, recepţionat de către Dispeceratul Salvamont Prahova, care anunţa că o alpinistă a căzut din Brâna Mare a Morarului, înspre Valea Cerbului. O echipă de prim răspuns, formată din 3 salvatori montani, s-a deplasat spre locul accidentului, unde, din păcate, au fost găsiţi decedaţi ambii alpinişti.

Astăzi, salvamontiştii din Buşteni şi ai Serviciului Judeţean Salvamont Prahova vor parcurge din nou traseul respectiv pentru a coborî şi trupul bărbatului decedat.

Foto: Salvamont Prahova