Agentul şef principal de poliţie Cristina Clinci, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, a primit diploma pentru cel mai bun roman poliţist scris de un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, cu ocazia ceremoniei ocazionate de deschiderea celei de a XVII-a ediţii a Salonului de carte juridică, poliţistă şi civică a MAI. Romanul „Omul de legătură“, semnat de poliţista prahoveană, a fost desemnat câştigătorul  primei ediţii a Concursului de romane poliţiste organizat de Editura MAI, concurs lansat la începutul acestui an, cu ocazia Galei Filmului Poliţist Românesc.

Intriga lucrării are la bază furtul unor obiecte de patrimoniu şi uciderea unui arheolog, acestea creând însă cadrul narativ ce permite prezentarea eforturilor personajului principal - o femeie poliţist, de a descoperi autorul crimei şi de a-l aduce în faţa justiţiei.

Cu ocazia deschiderii celei de a XVII-a ediţii a Salonului de carte juridică, poliţistă şi civică a MAI, secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper a decernat premiile şi trofeul Editurii Ministerului Afacerilor Interne, celor mai valoroase cărţi publicate în cadrul editurii, pe parcursul anului 2012.

Alături de oficialul M.A.I., la eveniment au fost prezenţi şi secretarii generali adjuncţi ai M.A.I., chestor şef de poliţie Dănuţ Tudor şi chestor de poliţie Irina Alexe.

Salonul de carte juridică se află la cea de-a XVII ediţie şi se desfăşoară în perioada 13 – 16 noiembrie la Centrul Cultural al M.A.I. din Bucureşti. Evenimentul devenit deja o tradiţie a fost organizat în colaborare cu Direcţia Informare şi Relaţii Publice a M.A.I., cu sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor şi al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA). Publicul interesat va avea ocazia să ia parte la dezbateri pe marginea unor lucrări din domeniul ordine publică, siguranţă naţională şi situaţii de urgenţă, precum şi la numeroase lansări de carte.