Incendiu puternic de vegetaţie în cartierul Seciu, din oraşul prahovean Boldeşti-Scăeni. Flăcările s-au extins rapid, afectând o suprafaţă de 50 de hectare.

Două echipaje ale ISU Prahova au intervenit la faţa locului, în sprijinul lor venind şi echipajul privat SPSU Schela Boldeşti-Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă. Incendiul s-a manifestat pe dealuri, fiind descoperite mai multe focare, iar intervenţia pompierilor a fost îngreunată de vântul puternic şi umiditatea scăzută.

“Cele mai multe dintre aceste incendii sunt generate de cetăţeni care nu conştientizează pericolul. Riscul de a produce pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti este ridicat, deoarece numeroase incendii s-au manifestat în apropierea locuinţelor, a drumurilor sau a fondurilor forestiere. Atragem atenţia asupra faptului că arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi de până la 50.000 de lei”, au transmis reprezentanţii ISU Prahova.