Începand cu luna mai 2015 structura Ambulatoriului integrat al Spitalului orăşenesc Sinaia va avea două noi specialităţi: Otorinolaringologie şi Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice (o specialitate foarte aşteptată de pacienţii din zonă). Urmând ca până la sfârşitul acestui an să se prezinte la post şi medicul specialist în Neurologie.

 „Odată cu mărirea echipei de medici specialişti am continuat şi modernizarea spaţiilor în care se desfăşoară activitatea Spitalului Sinaia. Ambele componente sunt importante pentru oferirea unor servicii medicale de calitate. La Sinaia, am reusit în fiecare an să atragem medici noi şi să creştem gradul de satisfacţie al pacienţilor. Este meritul întregii echipe, atât din prisma încrederii în personalul medical, cât şi prin oferirea unor servicii de analize medicale acreditate. ”, a spus Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia

Clădirea Ambulatoriului integrat al Spitalului orăşenesc Sinaia, al cărei prag a fost trecut de peste 16.200 de pacienti în anul 2014, cu bilete de trimitere de la medicii de familie, a fost complet reabilitată.

S-au efectuat lucrări de reparaţii exterioare, termoizolaţie şi a fost înlocuit acoperişul, iar la interior s-au făcut recompartimentări, placări cu suprafeţe noi lavabile, în conformitate cu cerintele medicale. S-a schimbat destinaţia unor spaţii administrative în cabinete medicale, s-a mărit suprafaţa  sălii de asteptare, s-au reconfigurat instalaţiile termice şi sanitare, s-au creat grupuri sanitare şi rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi.

De asemenea, s-a refăcut instalaţia electrică interioară pe consumatori de tip led, iar cabinetele nou înfiinţate au fost amenajate cu mobilier şi dotări medicale necesare.

Laboratorul de analize medicale, urmare lucrărilor de reconfigurare a clădiri, a beneficiat de un spaţiu nou, cu funcţiune "Cameră pentru recoltări analize".

Specialităţile ce vor funcţiona autorizate de DSP Prahova în clădirea reabilitată a Ambulatoriului sunt: medicină internă, psihiatrie, dermatovenerologie, otorinolaringologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, pneumologie.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 200 000 lei.

Spitalul Orăşenesc Sinaia deserveşte atât sinăienii şi turiştii, cât şi populaţia localităţilor învecinate.