Prahova se află sub avertizare cod galben de vânt puternic, avertizare valabilă până joi seara, la ora 20.00. Probleme au apărut încă de aseară.

 

ISU Prahova a anunţat, printr-un comunicat de presă că, pe parcursul nopţii, din cauza vântului puternic, pe DJ 102I între localităţile Câmpina şi Valea Doftanei un acoperiş de la o locuinţă părăsită a căzut pe partea carosabilă, traficul fiind blocat timp de 15 minute.

 

Totodată, pompierii au acţionat pe DN1, în sensul Ploieşti – Braşov, pe raza localităţii Nistoreşti şi în zona Gării Comarnic pentru a îndepărta două panouri publicitare căzute pe carosabil.

 

Rafalele de vânt puternice au cauzat probleme şi în comuna Bărcăneşti, pe DN1, unde un copac a căzut pe partea carosabilă în sensul de mers Ploieşti – Bucureşti, iar în comuna Drajna un fir de joasă tensiune s-a rupt, punând în pericol propietatatea. Cu ajutorul drujbelor, militarii au acţionat pentru îndepărtarea copacului.

În cursul nopţii au fost afectaţi 5422 de consumatori cu 53 puncte de transformare, din localităţile Câmpina, Lapoş, Sîngeru, Salcia şi Apostolache. Pe parcursul nopţii, 12 echipaje specializate au lucrat pentru remedierea defecţiunilor, în prezent nu mai avem situaţii raportate în acest sens.

 

Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia.

 

În situaţia în care sunteţi surprinşi în zone deschise, trebuie să vă îndepărtaţi rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identificaţi un spaţiu care garantează protecţia.

 

Dacă vă aflaţi în autovehicul, trebuie să vă îndepăraţi, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneţi în interiorul autovehiculului şi să purtaţi centura de siguranţă.

 

Nu în ultimul rând, recomandăm cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ c