Procesul de amenajare al sensului giratoriu la intersecţia DN1B cu DJ 236 de pe raza comunei Blejoi, trece de faza exproprierilor şi intră în linie dreaptă.

Procedurile de expropriere au fost demarate din luna februarie de către Consiliul Judeţean, care a alocat pentru acest scop suma de 1.3 milioane de lei. Potrivit unui acord încheiat în noiembrie 2013, Ploieşti Shopping City se angaja să participe cu suma de 160.398 de euro pentru realizarea exproprierilor şi obţinerea autorizaţiei de construire.

Vineri, 21 martie, este ultima zi în care Consiliul Judeţean trebuie să vireze banii pentru exproprieri în conturile foştilor proprietari.

Următoarea etapă, după confirmarea plăţilor, o reprezintă intabularea coridorului de expropriere şi întocmirea documentaţiilor.

Aşa cum a fost înţelegerea Ploieşti Shopping City se angajează să refacă documentaţia tehnico-economică pentru lucrarea de drum, pentru devierea reţelelor de utilităţi şi obţinerea autorizaţiei de construire.

„Acest giratoriu va uşura circulaţia de pe DN1 B. Din acest drum se desprinde o arteră care ocoleşte complexul comercial Ploieşti Shopping City şi Metro şi este destinată în specia, traficului greu“, a precizat Sebastian Danielescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Artera de legătură a fost realizată, dar accesul în DN1 B pentru autocamioane se face cu greutate prin intersecţia simplă, existentă.