Furnizorul de servicii pentru reparaţiile şcolilor din Ploieşti vrea să intre in insolvenţă. Contractul încheiat de această firmă cu Primăria Ploieşti a fost semnat pe data de 2 octombrie 2013 şi are o durată de trei ani.

Astfel, pe rolul Tribunalului Prahova se află dosarul 9722/105/2013,  în care SC Conti SA  solicită declararea falimentului. Dosarul are termen de judecată pe 18 februarie 2014. Şi pentru că probabil timpul îi presează, iar datoriile sunt extrem de multe, reprezentanţii Conti au încercat in cursul lunii ianuarie 2014 să obţină o preschimbare a termenului iniţial, solicitare respinsă de judecători ca nefiind întemeiată.
           SC Conti, societate al cărei administrator este arestat, vrea să îşi declare insolvenţa, probabil pentru a justifica lipsa capacităţii de a desfăşura în termen lucrările contractate, solicitând astfel protecţia Tribunalului Prahova. Este interesant că deşi reprezentanţii Primăriei Ploieşti cunoşteau problemele juridice ale societăţii comerciale, au continuat să încheie contracte, punând astfel în pericol realizarea multor proiecte ale municipalităţii. Probabil că toată lumea a aşteptat aprobarea bugetului municipiului Ploieşti pe anul 2014, buget în care sunt prevăzuţi circa patru milioane de lei pentru reparaţia şcolilor, bani numai buni pentru firma cu probleme.

Vă reamintim că reprezentanţii societăţii sunt implicaţi în stufosul dosar al grupării Alexe-Păvăleanu, în care procurorii acuză peste 160 de firme de infracţiuni de spălare de bani, constituire de grup infracţional şi evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de peste 200 de milioane de lei.

O întrebare interesantă este cum a ajuns CONTI S.A. furnizor de servicii de reparaţii al Primăriei Ploieşti. Va urma, în scurt timp, şi răspunsul la această întrebare !