Senatorul PSD Toni Greblă a anunţat, la România TV, că va iniţia un proiect de lege prin care pensiile mai mari de 10.000 de lei, care au fost stabilite în urma unor hotărâri judecătoreşti, vor fi impozitate suplimentar. Greblă a precizat că proiectul său a primit acceptul conducerii partidului. Senatorul a precizat că legea este necesară întrucât există pensii foarte mari care nu respectă nici principiul contributivităţii, nici pe cel al responsabilităţii sociale a muncii şi care au fost stabilite de către instanţe. „Mă refer la pensiile stabilite prin hotărâri judecătoreşti, care evident sunt greşite“, a declarat senatorul.

Acesta a arătat că există în plată o pensie de 32.000 de lei pe lună, care a fost stabilită de instanţă. „Pensiile stabilite prin hotărâri judecătoreşti nu pot fi aduse la un grad de rezonabilitate decât prin impozitare“, a argumentat Toni Greblă precizând că proiectul său vizează doar aceste pensii atipice, nu pe cele al căror nivel este calculat în funcţie de Legea pensiilor. Proiectul ar urma să fie adoptat în 2014 şi să producă efecte de la 1 ianuarie 2015.

„Ce-i atipic trebuie impozitat atipic“, a spus Greblă adăugând că, după părerea sa, nici o pensie nu ar trebui să fie mai mare decât salariul şefului statului. Senatorul PSD a spus că proiectul său este o soluţie pentru o justă reaşezare a sistemului de pensii. „Emil Boc vorbea de pensiile nesimţite, dar ele sunt şi acum în plată“, a conclzuzionat Greblă.