Autorităţile prahovene au raportat, marţi, un nou focar de COVID-19, acesta fiind înregistrat la un agent economic din municipiul Câmpina, unde 31 de angajaţi au fost testaţi pozitiv.

 

Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova, firma în cauză are 83 de angajaţi, 31 dintre ei fiind infectaţi cu noul coronavirus. Contacţii direcţi ai acestora au fost izolaţi, a fost dezinfectat locul de muncă, iar conducerea unităţii respective a dispus reorganizarea temporară a activităţii cu restrângerea ei.

 

În Prahova sunt active 11 focare de COVID-19, cu un total de 230 de persoane testate pozitiv. Acestea sunt distribuite astfel: patru la agenţi economici, două în instituţii publice (DSP şi Primăria Blejoi), patru la centre medico-sociale (dintre care două sunt private, două în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) şi unul la un centru de plasament minori, tot din subordinea DGASPC Prahova, potrivit Agerpres.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus 3.834 de persoane, dintre care 907 sunt raportate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 132 de prahoveni au decedat.

 

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 în judeţ este de 328, dintre care 297 de paturi sunt ocupate. Toate cele 20 de locuri ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi de la Spitalul Municipal Câmpina sunt ocupate, iar unitatea mobilă de Terapie Intensivă este în continuare indisponibilă din cauza unei defecţiuni tehnice la instalaţia de climatizare.

 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 730 de decizii de izolare.

 

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 18.908 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro