Prahoveanul Ionuţ Alexandru Gologan, în vârstă de 21 de ani, aflat în arest la Kuala Lumpur după ce anul trecut a fost prins cu droguri pe aeroportul malaysian, aşteaptă cu zâmbetul pe buze să vadă dacă scapă de executare.

Televiziunile din Malaysia l-au prezentat ieri pe tânărul din Telega, Prahova, în timp ce era urcat într-un camion cu alţi deţinuţi condamnaţi la moarte pentru aceeaşi faptă. Înainte de a se sui, Gologan, cu zâmbetul pe buze, a început să strige să se facă dreptate, susţinând că el habar nu avea că în pachetul pe care fusese rugat să-l transporte se aflau cele 1,5 kg de metamfetamine.

Asta afirmă şi apărătorul său, numit de autorităţile române pentru a se ocupa de cazul lui Gologan, dar şi al altui român, Ştefan Coroi, căruia a reuşit să-i preschimbe pedeapsa cu moartea în executarea a opt ani de închisoare. Conform presei din Asia, Gologan e optimist că, în urma celor două căi legale de atac rămase, va primi doar ani mulţi puşcărie pe care speră să-i efectueze în România.