Ministerul Educaţiei lansează de miercuri concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjucnt din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, iar candidaţii se pot înscrie până pe 26 septembrie, ora 23:59, pe platforma https://concursdirectori.edu.ro/. De asemenea, Ministerul pune la dispoziţie un îndrumar pentru folosirea platformei şi explică ce activităţi din calendarul concursului vor fi desfăşurate pe platformă.

Astfel, până în data de 26 septembrie, ora 23:59, cei interesaţi să participe la concurs îşi pot crea cont, se pot înscrie şi pot încărca (în format digital) actele necesare dosarului, în câteva minute, la orice oră din zilele alocate înscrierilor, accesând https://concursdirectori.edu.ro.

Rezultatele finale vor fi validate pe 17 decembrie 2021, iar activitatea manageriale a noilor directori va începe pe 10 ianuarie, adică în prima zi a semestrului al doilea.

Peste 200 de posturi de director şi de director adjunct sunt scoase la concusr în Prahova. Lista completă poate fi consultată AICI