Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 993 persoane. Dintre acestea 176 au fost declarate vindecate şi externate, iar 48 au decedat.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 21 pacienţi (18 sunt intubaţi).

În ultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă 2 decese:

- 47) persoană de sex feminin, 79 ani, internată în data de 14.07, decedată în 16.07. Comorbidităţi: boală pulmonară cronică, diabet zaharat tip II, insuficienţă renală;

- 48) persoană de sex masculin, 76 ani, internat în 09.07, decedat în 16.07. Comorbidităţi: boală cardiacă ischemică, diabet zaharat tip II, HTA, insuficienţă renală.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 412 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 329 persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 261 autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost controlate şi 51 de societăţi comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 102 de sancţiuni:

- în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 62 de sancţiuni;

- conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 35 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor;

- au fost aplicate 5 sancţiuni pentru fapte de natură economică în contextul epidemiei de coronavirus .

Valoarea totală a amenzilor a fost de 32800 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea ”Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358 Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova 17 iulie 2020