De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 587 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 24 au decedat, iar 133 au fost declarate vindecate şi externate.    

Totodată, la cerere, în ultimele 24 de ore, au mai fost externaţi 11 pacienţi.

Conform DSP Prahova, în rândul persoanelor nou confirmate cu virusul SARS-CoV-2 se regăsesc şi cinci cadre medicale (un medic, trei asistente, o infirmieră) de la o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. A fost demarată o anchetă epidemiologică. Conducerea unităţii medicale şi reprezentanţii DSP Prahova vor decide, pe parcursul zilei, modul în care se va derula activitatea aici în perioada următoare.

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ, destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, sunt internate 12 persoane (nouă sunt ventilate mecanic).

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 05 iulie, au fost efectuate verificări la 580 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 196 au fost legitimate, iar 129 de şoferi au fost opriţi în trafic în vederea efecturării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate şi 39 de societăţi comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 110 sancţiuni, în valoare de 30975 de lei.

 

Documentele  oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL PRAHOVA

06 IULIE 2020