Astăzi, 17 iunie, pentru aproximativ 172.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, s-a desfăşurat cea de-a doua probă  scrisă a examenului de Evaluare Naţională – la disciplina Matematică.  

În judeţul Prahova, la această probă de examen  au fost prezenţi 6404 candidaţi, iar 331 nu s-au prezentat la examen. Nu au fost cazuri de candidaţi care să fi avut temperatura peste maximul admis şi care să trebuiască să susţină examenul în etapa specială din data de 30 iunie. Nu au fost candidaţi eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Mâine, 18 iunie, 10.294 de elevi  vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.