Aproximativ 20 de elevi ai Şcolii de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus, fiind izolaţi. Elevii trebuiau să susţină examenul de absolvire.

”În urma testării, 11 dintre candidaţi au fost depistaţi pozitiv . S-a luat imediat măsura izolării acestora în spaţiile special amenajate de la nivelul şcolii de poliţie sau la domiciliu, în funcţie de situaţie. Ulterior, au fost efectuate şi teste PCR, prin autoritatea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi Direcţiei de Sănătate Publică Olt, care, de asemenea, au fost declarate pozitiv COVID-19. 

În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că mai sunt 8 elevi/candidaţi, contacţi direct ai celor depistaţi pozitiv iniţial. Pentru cei 19 elevi/candidaţi, a fost dispusă măsura izolării/carantinării, fiind informate direcţiile de sănătate publică din judeţele de domiciliu ale celor 19 persoane.

Pentru aceştia, urmează a fi organizată o sesiune specială de absolvire, în cel mai scurt timp, respectându-se perioada legală de izolare/carantinare, în condiţiile prevăzute de legislaţia actuală. Conducerea şcolii menţine permanent legătura cu elevii, aceştia urmând a fi repartizaţi în urma sesiunii speciale de absolvire”, a anunţat  Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina într-un comunicat de presă.