Focarul de coronavirus de la Detaşamentul de Pompieri Câmpina devine unul major. Încă nouă pompieri au fost conformaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19, iar totalul celor bolnavi în acest focar a ajuns, duminică, la 19!

Pompierii erau în izolare la domiciliu de mai multe zile, iar după aflarea rezultatelor au fost internaţi la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

ISU Prahova a anunţat că au fost luate măsuri speciale pentru funcţionarea unităţii de la Câmpina, după ce au fost închise şi detaşamentele de la Plopeni şi Băicoi. Astfel, pentru asigurarea intervenţiilor au fost trimise două autospeciale de stingere de la Ploieşti în subunităţi temporare amenajate la Câmpina şi Băicoi-zona Canton. Autospecialele sunt deservite de personal de la Ploieşti, iar prin această măsură se asigură capacitatea de intervenţie rapidă în cazul unui incendiu în zonă.

Numărul cazurilor de coronavirus din Prahova a crescut la 162, 94 de persoane fiind declarate vindecate şi externate de la începutul pandemiei.  Două persoane în stare gravă sunt internate la secţiile ATI de la Câmpina şi Ploieşti.