Cele 15 persoane judecate în stare de arest preventiv în dosarul Romprest, pentru care Tribunalul Prahova dispusese măsura arestului la domiciliu, rămân în penitenciar încă 30 de zile, după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis, vineri, contestaţia DIICOT privind schimbarea măsurii preventive.

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti au admis, vineri, contestaţia înaintată de procurorii DIICOT Ploieşti la decizia Tribunalului Prahova, care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru cei 15 inculpaţi trimişi în judecată în dosarul Romprest şi aflaţi în penitenciar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, în urma deciziei pronunţate, vineri, de Curtea de apel Ploieşti, cei 14 bărbaţi rămân pentru încă 30 de zile în Penitenciarul Mărgineni, iar cel de-al cincisprezecelea inculpat, o femeie, rămâne în Penitenciarul Târgşor.

Sentinţa Curţii de Apel Ploieşti în această privinţă este definitivă.

Miercuri, judecătorii Tribunalului Prahova, instanţă pe rolul căreia se află dosarul Romprest, au decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu faţă de 15 din cele 18 persoane judecate în acest dosar pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Astfel, judecătorii au dispus plasarea în arest la domiciliu a inculpaţilor Necula Marin, Grigoraş Grigore Adrian, Pop Iustin Atanasiu, Paul Viorel, Paul Gheorghe Nicolae, Vizi Carol Mark, Molnar Arpad Joszef, Molnar Botond Tibor, Hotca Lucia Maria, Corlan Cristian Dumitru, Cărăbăneanu Cătălin Marian, Avram Marius Florin, Dumitru Emil, Oprea Aurelian şi Matei Costel.

Decizia Tribunalului Prahova nu era definitivă şi a fost contestată de procurori.

Cei 15 sunt în arest preventiv din 8 mai.

Ceilalţi trei inculpaţi din acest dosar, între care unul este acţionarul clubului de fotbal Petrolul Ploieşti Nicolae Capră, sunt judecaţi sub control judiciar.

La sfârşitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, controlată de Florian Walter, iar în cazul acestuia procurorii au dispus continuarea cercetărilor într-un dosar separat.

Cele 18 persoane sunt acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, printre acestea numărându-se şi unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră. Totodată, SC Compania Romprest Service SA apare ca parte responsabilă civilmente în acest caz.

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.