Trei bolnavi infectaţi cu coronavirus vor ajunge în această seară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, la secţia ATI. Pacienţii sunt transferaţi de la Spitalul din Braşov.

Conform surselor medicale, este vorba despre doi pacienţi care suferă şi de obezitate şi de un dializat, toţi cei trei bolnavi fiind în stare gravă.

Decizia de a fi tranferaţi la Ploieşti aparţine comisiei speciale de la Ministerul Sănătăţii, iar decizia a fost luată pentru a nu aglomera excesiv Spitalul din Braşov. La Braşov, secţia ATI are o capacitate de 15 paturi, iar 12 dintre acestea sunt deja ocupate cu bolnavi infectaţi cu COVID-19. În plus, două secţii ale spitalului de la poalele Tâmpei au fost închise, mai multe cadre medicale infectându-se cu temutul virus.

Bolnavii vor ateriza în această seară pe Aeroportul Băneasa din Bucureşti, iar de aici vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Decizia oficialilor de la Bucureşti este ca pacienţii să fie asistaţi pe tot parcursul transferului de echipa medicală de la Braşov, cadrele medicale de la Ploieşti nemergând în capitală pentru transfer.

Pacienţii vor ajunge la Ploieşti, în această seară, în jurl orei 22.30.

Vom reveni cu amănunte


FOTO ISU Braşov