Iluminatul de sărbători în Ploieşti va costa 1,3 milioane de lei, însă Serviciul de Gospodărire Urbană a instalat deja o mare parte dintre obiectele ornamentale pe raza municipiului, pe propria cheltuială. Suma precizată urmează să fie virată societăţii, ulterior.

Pentru că timpul nu mai permitea organizarea unei licitaţii deschise pentru achiziţia de obiecte decorative, reprezentanţii SGU au apelat la procedura de urgenţă potrivit OUG 34/2006, prin încredinţare directă şi alegând una din cele cinci firme ofertante.

SGU a notificat şi SEAP (Societatea pentru Excelenţă în Administraţia Publică) asupra acestui lucru. A fost aleasă astfel societatea Nord Invest Company SRL din Satu Mare, singura care a acceptat să închirieze obiectele luminoase decorative la preţul de 806.451 lei, sumă care a fost plătită de către SGU. Peste 1100 de instalaţii de iluminat festiv au fost închiriate şi au fost montate în Ploieşti.

Ofertele celorlalte patru societăţi au picat deoarece ofereau aceste produse doar spre vânzare la o valoare aproximativă de 1,7 milioane de lei, mai mult decât întregul cost al iluminatului.

„Este o economie substanţială în condiţiile în care anul trecut, când Luxten oferea aceste servicii, costurile iluminatului de sărbători s-au ridicat la suma de 2,6 milioane de lei. În plus, acum s-au instalat ornamente pe bază de led-uri care asigură o economie de 40% la energia electrică. Primăria plăteşte practic doar montarea, demontarea şi mentenanţa sistemului de iluminat pentru sărbători“, a precizat Gheorghe Constantin, şef Direcţia Juridic Contencios din cadrul SGU Ploieşti.

Au fost montate deja instalaţii luminoase ornamentale pe axa nord-sud a municipiului, în zona gărilor, pe strada Mărăşeşti, Şoseaua Vestului, Mihai Bravu, Malu Roşu, Gheorghe Cantacuzino şi alte artere principale de circulaţie.