Şedinţele de judecată la Judecătoria Ploieşti se suspendă, începând de azi, timp de o oră, în semn de protest faţă de problemele din justiţie, iar de săptămâna viitoare se vor judeca doar cauzele urgente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistraţii de la Judecătoria Ploieşti au decis ca de luni să suspende timp de o oră, între 9.00 şi 10.00, şedinţele de judecată, în semn de protest faţă de problemele din justiţie.

De asemenea, magistraţii vor soluţiona, începând cu 10 octombrie, doar cauzele urgente.

Reprezentanţii Judecătoriei Ploieşti sunt nemulţumiţi de problemele din jusiţie, de salarii, dar şi de creşterea volumului de muncă.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, declara, după o întâlnire cu ministrul Muncii şi cel al Justiţiei, că Guvernul trebuie să vină cu soluţii pentru a uniformiza salariile din justiţie, menţionând că asociaţiile de magistraţi îi cer să sesizeze Curtea Constituţională în acest sens.

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, spunea că Guvernul nu are cum să plătească salarii majorate cu 18% pentru 99% dintre angajaţii din justiţie, din cauza impactului bugetar prea mare, menţionând că Executivul nu a avut de unde da 30-50 de lei pentru categorii cu salarii sub 1.400 de lei

Mediafax