Un număr de 27 de persoane au fost reţinute, până în prezent, şi alte câteva au interdicţia de a părăsi ţara în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, au declarat  surse judiciare

Printre persoanele reţinute se află şi liderul grupării, om de afaceri, cetăţean străin, dar şi procuroarea Angela Nicolae de la PÎCCJ şi fiul său, Daniel Nicolae.

Toţi inculpaţii vor fi prezentaţi la ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Procurorii încă mai au de audiat suspecţi în acest caz.

Procuroarea Angela Nicolae de la PÎCCJ şi fiul său, Daniel Nicolae, au fost reţinuţi luni seara de procurorii DNA în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro. Potrivi DNA, Angela Nicolae, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe (altele decât PHARE) din PÎCCJ este acuzată de două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată, iar fiul său de complicitate.

În concret, în perioada 2012-2013, magistratul Nicolae a pretins şi primit, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei de la învinuiţi. Un mod de operare similar a fost folosit de Angela Nicolae şi în raporturile cu o altă persoană, administrator şi asociat în mai multe societăţi cu profil agricol.

Astfel, în 28 mai, persoana respectivă a apelat la Angela Nicolae care i-a promis că va interveni pe lângă un prim-procuror al unui Parchet de pe lângă Judecătorie, pentru a-i facilita unui prieten obţinerea unei soluţii favorabile în dosarul penal în care era cercetat pentru săvârşirea infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporala din culpă.

DNA precizează că ancheta penală a fost finalizată, dar nu în sensul promisiunii făcute de aceasta, ci în sensul trimiterii în judecată a persoanei cercetate.

În acelaşi dosar procurorii DNA au dispus începerea urmării penale şi faţă de senatorul Niculae Bădălău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA)