Trei bolnavi de coronavirus vor fi transferaţi de la Braşov la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Transferul a fost anunţat de Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, pe pagina oficială de Facebook.

“Tocmai am fost informaţi că trei pacienţi infectaţi cu Covid-19, de la Braşov, vor fi transferaţi la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti!

Prin ordin de la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cei trei pacienţi intubaţi, aflaţi în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi nu la Spitalul Municipal Câmpina, unitate suport pentru pacienţii cu Covid-19″, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

“La Spitalul Judeţean a fost declanşat Planul Roşu şi s-au luat deja toate măsurile care se impun într-o asemenea situaţie pentru primirea pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Trebuie precizat că spaţiul în care vor fi internaţi pe Terapie Intensivă este distinct, cu circuit separat, astfel încât să nu existe riscuri pentru ceilalţi pacienţi ai spitalului şi pentru personalul auxiliar şi medical”, a mai comunicat Bogdan Toader.

“Corpul medical din cel mai mare spital prahovean este pregătit pentru a-i primi în siguranţă pe cei trei pacienţi aflaţi deja în stare gravă. Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menţine în viaţă şi a le îmbunătăţi starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Braşov.

Dispunem, pe lângă echipamentele de protecţie necesare personalului medical, de aparatura specifică pentru menţinerea funcţiilor vitale bolnavilor, iar tunelurile de dezinfecţie montate în spital vor reduce orice risc de răspîndire a virusului la intrarea pacienţilor cu coronavirus proveniţi din Braşov.”, a informat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti se află în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.

În Prahova, 52 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, 29 de pacienţi fiind deja vindecaţi si externaţi din spital