Urmare a discuţiilor purtate de Comisia înfiinţată de Consiliul local Ploieşti pentru rezolvarea problemelor legate de curăţenia oraşului, condusă de viceprimarul social democrat Cristian Ganea, cu operatorul de salubritate ROSAL, s-a stabilit ca operatorul să achiziţioneze un număr semnificativ de conteinere pe care să le amplaseze pe raza municipiului, pe baza unui program prestabilit, urmând că cetăţenii să nu mai abandoneze pe domeniul public deşeurile provenite din construcţii şi să le depoziteze în aceste conteinere.

 

Conteinerele nu vor putea fi utilizate de firmele care desfăşoară sau angajează lucrări pe teritoriul municipiului Ploieşti, acestea având obligaţia de a preda deşeurile la rampă, contra cost.

 

Oraşul va fi sectorizat în zece zone de interes, iar conteinerele vor fi amplasate în fiecare zona pe o perioada de 3-4 zile, în funcţie de cerere, operatorul asigurând permanent conteinere disponibile.

 

Programul, zonarea şi locul de amplasare vor fi făcute publice de către RASP şi operatorul de salubritate, iar cetăţenii vor avea posibilitatea să folosească aceste conteinere fără costuri.

 

În aceeaşi măsură, va creşte valoarea amenzilor pentru abandonarea deşeurilor pe domeniul public şi se va intensifica activitatea de monitorizare a punctelor negre din Ploieşti, tot mai numeroase.

 

Toate aceste aspecte vor face obiectul unui proiect de hotărâre propus de membri comisiei, proiect care va fi pus în dezbaterea consiliului local în cel mai scurt timp.