Nu am greşit când am scris că după zeci de ani de beznă cele mai importante instituţii culturale ploieşten şi-au găsit managerii potriviţi. Vorbim despre Mihaela Rus, directorul Teatrului Toma Caragiu, şi despre Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii Paul Constantinescu. Cei doi au transformat luna noiembrie într-un regal cultural.

Astfel, începutul lunii a fost dedicat teatrului, desfăşurându-se cea mai bună ediţie a Festivalului de Teatru Toma Caragiu, iar finalul va fi dedicat muzicii, prin Festivalul Ploieşti Jazz.

Astfel, în perioada 23-27 noiembrie are loc a XI a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz, dar în realitate, evenimentul a început deja. Pentru că promovarea festivalului este de fapt un mini festival. Astfel, ploieştenii au avut mini spectacole pe stradă, în malluri, au parte de o caravană muzicală şi vor avea şi jazz in bus, în zilele următoare. Totul pentru a atrage un public numeros la festivalul care va debuta oficial pe 23 noiembrie.

Unul dintre spectacolele de la mall a avut loc miercuri după amiază în Ploieşti Shopping City, când Trio Zoom a dar un mini recital senzaţional.

 „În cadrul fiecărei ediţii a festivalului încercăm să includem elemente noi prin care să surprindem publicul, de la artiştii pe care îi aducem până la proiectele noi pe care le organizăm sub egida Ploieşti Jazz Festival sau la locurile noi în care susţinem concerte.Anul acesta vom avea mai multe evenimente sub egida Festivalului şi ne dorim ca ploieştenii să fie încântaţi de surprizele pe care le pregătim. Îi invităm pe iubitorii de artă să vină alături de noi în centrul comercial pentru a ne bucura împreună de muzica bună”, a declarat Vlad Mateescu, directorul Firlarmonicii Paul Constantinescu din Ploieşti

Spectacolele vor avea loc, în perioada 23-27 noiembrie, la Filarmonica „Paul Constantinescu”. Programul festivalului cuprinde nume apreciate în domeniu din Germania, Franţa, SUA şi bineînţeles România.