Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri din Ploieşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică. În urma raziei au fost aplicate 85 de amenzi, în valoare de peste 32.000 lei, iar două permise au fost reţinute. Surprinzător este faptul că din peste 200 de soferi testati cu etilotestul, doar doi consumaseră băuturi alcoolice....

Acţiunea, derulată în tot Ploieştiul, a avut loc în intervalul orar 22.00-01.00.

În cadrul razei, 315 persoane au fost legitimate şi 283 de auto controlate, fiind efectuate 207 testări cu aparatul etilotest. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate astfel încât, poliţiştii au aplicat 85 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.250 lei.

Dintre acestea, 30 au fost pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, cinci pentru conducerea unui vehicul având inspecţia tehnică periodică expirată, o sancţiune pentru aplicarea foliilor neomologate şi două sancţiuni pentru faptul că nu au avut încheiată poliţa RCA.

De asemenea, nouă sancţiuni au fost îndreptate către biciclişti, iar doi conducători auto au fost depistaţi sub influenţa alcoolului.

În urma testării celor doi cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,16 mg/l, respectiv 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, unul dintre ei nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului, fiind necesară urmărirea şi oprirea sa.

Celor doi conducători auto le-a fost reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile şi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă. Totodată, au fost retrase opt certificate de înmatriculare şi reţinute trei seturi de plăcuţe cu numerele de înmatriculare.

Acţiunile de acest gen vor continua, iar poliţiştii le recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte legea pentru siguranţa proprie, dar şi a celor din jur.