Primăria Ploieşti ar putea fi executată silit de către conducerea SC Transport Călători Express SA, societatea de transport în comun din oraş. Anunţul a fost făcut de către Alexandri Nicolae, directorul societăţii de transport public la care acţionar majoritar este Consiliul Local Ploieşti, scrie deprahova.ro

Acesta va demara procedurile de executare silită a executivului ploieştean pentru a recupera suma de 11 milioane de lei, câştigată în instanţă, conform unei sentinţe definitive pronunţate la începutul acestui an.

Totodată, managerul societăţii de transport public a susţinut că ia în calcul o nouă sesizare a instanţei pentru a solicita şi penalităţi de întârziere aferente aceleiaşi sume.

“Neajungând la un acord până acum în ceea ce priveşte plata acestei sume, deţinând o sentinţă definitivă şi irevocabilă, suntem nevoiţi, pentru a face plata datoriilor pe care le are societatea, să întrunim CA-ul.

Le voi propune demararea procedurilor de executare silită a Primăriei municipiului Ploieşti. Consider că s-au epuizat aceste negocieri pe care le tot avem de două luni, care nu s-au finalizat cu înscrierea în niciun document a unei promisiuni de plată într-un termen rezonabil sau chiar a unei eşalonări într-un termen scurt”, a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploieşti.

Vă reamintim faptul că suma de 11 milioane de lei pe care conducerea TCE Ploieşti o aşteaptă de la executivul ploieştean reprezintă  cota TVA pe care societatea nu a primit-o în anul 2010 pentru abonamentele gratuite oferite pensionarilor şi legitimaţiile de călătorie reduse cu 50% acordate elevilor şi studenţilor.

Din acest motiv, considerând că municipalitatea ar trebui să suporte cota TVA, TCE s-a îndreptat împotriva Primăriei Ploieşti în instanţă, iar în luna ianuarie a acestui an a obţinut o sentinţă definitivă care îi dă dreptate şi prin care societatea trebuie să primească suma respectivă.