Jandarmii prahoveni au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă, în patru localităţi din Prahova, unde a fost semnalată prezenţa urşilor. Nouă solicitări de intervenţie pentru îndepărtarea animalelor sălbatice au fost înregistrate doar în ultima săptămână
 

Numai în cursul zilei de sâmbătă, 15 iunie, jandarmii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea urşilor care şi-au făcut simţită prezenţa în localităţile Breaza, Telega, Buşteni şi Azuga. Localnicii, dar şi turiştii au sunat disperaţi la 112 şi au solicitat ajutorul autorităţilor.

„O intervenţie a jandarmilor montani din detaşamentul Sinaia mai dificilă a fost în jurul orelor 21.30 pentru a recupera două persoane ce se aflau pe traseul montan Buşteni - Cascada Urlătoarea, care s-au speriat la apariţia unui urs pe traseul de deplasare, persoanele fiind recuperate şi coborâte în staţiunea Buşteni fără probleme”, a precizat IJJ Prahova.

Tot pentru îndepărtarea urşilor, jandarmii prahoveni au mai fost solicitaţi, în această săptămână, în alte cinci situaţii, în localităţile Şotrile şi Valea Doftanei.

Jandarmii recomandă ca, în astfel de situaţii, „să va îndepărtaţi urgent de animalele sălbatice sau agresive, să intraţi într-un loc sigur şi să anunţaţi imediat autorităţile pe numărul unic de urgenţă 112”.