Într-o perioadă în care autorităţile sunt disperate să găsească metode de a încetini sau chiar a stopa răspândirea coronavirusului, există persoane total inconştiente care iau în râs virusul care a pus pe jar o lumea întreagă şi nu respectă în niciun fel indicaţiile medicilor.

Astfel, jandarmii prahoveni au descoperit, la un la un control de rutină în zona Cota 1000 din Sinaia, un bărbat din Giurgiu, confirmat cu , în timp ce era la picnic alături de alte două familii.

Bărbatul  în vârstă de 41 de ani, din judeţul Giurgiu, făcea parte dintr-un grup de şase adulţi şi patru copii veniţi în weekend la Sinaia. Întrebat de jandarmi de ce a plecat de acasă, bărbatul a răspuns că a crezut că i s-a terminat perioada de carantină

În data de 02.08.2020, numitul M.M.M. din judeţul Giurgiu, turist aflat la cota 1000 Sinaia, unde desfaşuira activităţi de picnic cu alte două familii într-o zonă care nu era special amenajată, a fost depistat în urma verificărilor că figura testat pozitiv , cu refuzul internării în unitate spitalicească având măsura izolării la domiciliu în judeţul Giurgiu.

S-a impus informarea autorităţilor competente şi întocmirea procesului verbal de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor epidemiologice””, 
a anunţat Jandarmeria Prahova într-un comunicat de presă.